Davlumbaz Söndürme Sistemleri

Mutfak, herhangi bir restoran sahibinin geçim kaynağının kalbidir. Mutfakta şefler, müşterilerini memnun edecek görkemli yemekler yaratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak mutfak ne kadar iyi olursa olsun, potansiyel bir yangın riski olan ısının da evidir.

Restoranlar yangın kazalarına diğer işletmelerden daha yatkındır. Ulusal Restoran Derneği’ne göre, restoran yangınlarının yaklaşık %57’si pişirme ekipmanlarından kaynaklanmaktadır. İstatistikler olmadan bile bu çok açık çünkü restoranlardaki mutfak personeli sürekli olarak yangınlara ve büyük ısı kaynaklarına maruz kalıyor. Bu ısı kaynakları bazen çeşitli nedenlerle yangın çıkmasına neden olmaktadır.

Bir restoranın mutfak alanı hassastır ve bu nedenle benzersiz bir yangın söndürme sistemi gerektirir. Mutfakta su bazlı yangın söndürücüler çalışmayabilir çünkü su eklendiğinde yağ yangınları daha çok yayılır. Bu nedenle, yangın felaketlerini azaltmak için restoranlar artık bir mutfak yangın söndürme sistemi kullanıyor.

Davlumbaz söndürme sistemleri, diğer yangın söndürme sistemleri gibidir. Tek fark, yangın söndürme sistemlerinin yangınları söndürmek için su yerine gazlar, sıvılar veya köpük maddeleri kullanmasıdır.

Bastırma sistemleri için farklı markaların benzersiz tasarımları vardır; ancak, ilkeler aynıdır. Sistem genellikle pişirme istasyonundaki davlumbaz ve içinden geçen gaz hattı ile bağlanır.

Yangınların büyümesi için üç şeyin yerinde olması gerekir; yakıt, oksijen ve ısı. Sprinkler sistemi gibi davlumbaz söndürme sistemi de alev veya aşırı ısı algıladığında devreye girer. Sistem devreye girdiğinde nozulları vasıtasıyla yaş kimyasalları tahliye eder. Bu nozullar cihazların üzerinde ve pişirme istasyonunuzun davlumbazının üzerindeki havalandırma sisteminde bulunur. Islak kimyasallar, alevi kaplayarak ve oksijeni aç bırakarak yangınları çabucak söndürür.

Çoğu mutfak davlumbaz söndürme sistemi, sistem bir yangının ısısını yeterince erken algılamadığında mutfak personelinin onu etkinleştirmesine izin veren manuel bir çekme istasyonu ile birlikte gelir.

Davlumbaz söndürme sistemi, başka bir yangını ateşleyebilecek herhangi bir şok tehlikesini veya kıvılcımları ortadan kaldırmak için davlumbazın altındaki cihazlara ve çıkışlara giden gücü de kesecektir. Yangını yakıtından mahrum bırakmak için, söndürme sistemi de tüm cihazlara giden gazı kesecektir. Bu yöntem, mutfaktaki yangınların diğer istasyonlara yayılmasına izin vermeden durdurulmasına yardımcı olur.

Başlıca uygulama alanları;

  • Restoran mutfakları

  • Stadyumlar

  • Oteller

  • Kiliseler

  • Konferans merkezleri

  • Diğer ticari yemek pişirme alanlarına

Daha fazla bilgi için tasarım mühendisimiz ile irtibat kurabilirsiniz.

İletişim